Kristálytiszta ivóvíz? Megfelelő víztisztítóval lehetséges!

A vezetékes víz Magyarországon nagyon jó minőségű.
Azok a szennyezők, amik a fogyasztóhelyen
az ivóvíz célú felhasználást korlátozzák, szükségszerű velejárói az alkalmazott fertőtlenítési technológiának és/vagy a
a csőhálózatból, szerelvényekből kioldódó szennyezők vagy bakteriológiai folyamatok eredményeként képződnek.
A jó hír az, hogy ezek a szennyeződések a fogyasztás helyén megfelelő víztisztítóval maradéktalanul eltávolíthatók a vízből.

Minek árán és milyen áron? 

Az ivóvíz minőségénél nem köthetünk kompromisszumot! Nem elégedhetünk meg csupán az íz- és szagrontó anyagok eltávolításával. Az egészségkárosító szennyezőket 100% biztonsággal kell kiszűrni annak érdekében, hogy a tisztított víz minden paraméter tekintetében jobb legyen (vagy legalábbis ne rosszabb), mint a szűretlen.

Éppen ezért háztartási ivóvíz tisztító választásakor az ólomszennyezés mértékének ismerete a legfontosabb döntési szempont. Ez a nehézfém a legsúlyosabban egészségkárosító szennyező, ami csapvizeinkben jelen lehet egészségkárosító mennyiségben.

Azokban a háztartásokban, ahol feltételezhető az ólom szennyezőforrás (és bármilyen csekély mértékű ólom szennyezés lehetősége fennáll), biztonságos megoldást az ólom eltávolítására Magyarországon is bevizsgált (NNK tanúsított) víztisztítók biztosítanak.

Azok a víztisztítók, amiket nem vizsgáltak célirányosan ólom eltávolítására, hamis biztonságérzetet nyújtanak. Pl. az aktívszenes szűrők többsége az ólmot ideiglenesen megkötheti, majd azt véletlenszerűen visszaengedi a tisztított vízbe.

A megfelelő víztisztító az szennyező anyagokat maradéktalanul eltávolítja, miközben megőrzi a víz eredeti (az ízét, adó és élettani szempontból is fontos) ásványi anyag összetételét. 

Több évtizedes szakmai tapasztalat és számos mérési eredmény alapján is bizalommal ajánlom bármely magyar háztartásba!

Az Ultracarb szűrőbetét ivóvízbiztonsági engedély száma: BP/FNEF-TKI/09320-2/2018; az NNK ólom tanúsítás referenciaszáma: 42243-1/2020/PKF. Az eredmény minden vizsgált paraméterre kiváló.  A 37686/6/2021/KTEF ivóvízbiztonsági engedélye NNK ólomeltávolítási tanúsítással munkahelyi, közösségi és háztartási célra szól. 

Az Ultracarb szűrőbetét olyan többlépcsős szűrést biztosító integrált szűrőbetét, ami az összes potenciális szennyezőre, ami vezetékes vizeinkben jelen lehet a felhasználóhelyen, megoldást nyújt.
Felépítéséből adódóan kis helyigényű, biztonságos. 100%-os ólomeltávolításra képes, az ásványi anyagok megőrzése mellett. Természetes anyagokból készül, így a szűrőbetét cseréjekor sem keletkezik műanyag hulladék. 

Azari Katalin
vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Akkreditált Laboratórium

Biztonságos és megbízható

Ultracarb - hogyan működik?

1. szűrőlépcső -  0,5-1 mikron kerámia előszűrő
Visszatartja az 1 mikronnál nagyobb részecskéket: baktériumok, ciszták, mikro műanyagok, azbesztszemcsék, lebegő anyagok, rozsda stb.
Az 1 mikronnál nagyobb részecskék gyakoriak a vízvezeték hálózatban, amik javítás vagy karbantartási munkák során felkavarodhatnak. Ezek a részecskék lehet, hogy szabad szemmel nem láthatók, de a szűrőfelületet eltömíthetik. Azokat a szűrőbetéteket, amik nem lemoshatók, ilyenkor ki kell dobni.
Az Ultracarb kerámia felülete hideg vízzel lemosható.

2. szűrőlépcső -  7mm vastag, ezüstözött kerámia réteg
A 7 mm vastag kerámia réteg ezüstöt is tartalmaz, így az 1 mikronnál kisebb baktériumok inaktiválódnak, nem juthatnak az aktívszén felületre. Ez azért fontos, mert az aktívszén felületen megkötődő szerves szennyezők kiváló táptalajt biztosítanának a baktériumok szaporodásához. Ilyen védelemmel nem rendelkező aktívszén szűrők felületén olyan baktériumok is elszaporodhatnak, amik kémiai vízminőség romlást pl. nitritképződést eredményezhetnek.

3. szűrőlépcső -  prémium minőségű aktívszén (kókuszhéjból)
Az aktívszén eltávolítja a klórt, a klórszármazékokat (trihalometánok), szerves szennyezőket (peszticidek, hormonok, gyógyszer maradványok stb), az íz és szagrontó anyagokat.
Az Ultracarb szűrőbetétben lévő aktívszén blokkra a kerámia rétegen megszűrt, baktérium mentes víz kerül. A  szűrőbetét élettartamának végén is biztonsággal távolítja el  a szennyezőket, és nem kell káros bakteriológiai folyamatoktól sem tartani.

4. szűrőlépcső -  Doulton szűrőanyag nehézfém eltávolítására
A speciális ásványi szűrőanyag hazai mérési eredmények alapján is biztonsággal eltávolítja az ólomszennyezést a vízből. Az eddigi legnagyobb, NNK laboratórium által mért 320ppb ólomszennyezést is 100% -ban eltávolította.

A Doulton® Ultracarb szűrőbetét - független akkreditált laboratóriumi és hatósági vizsgálatok alapján élettartamának végén is biztonságosan eltávolítja ezeket a szennyeződéseket. Biztos lehet abban, hogy Doulton víztisztítója mindig a legjobb minőségű vizet biztosítja.

Egészséges ivóvíz. Természetesen!

Doulton víztisztító

Ecofast & Ultracarb®

Konyhapult alá

víztisztító

DCS & BioTect®

Csapra szerelhető

Doulton DCP víztisztító

DCP & BioTect®

Csapra szerelhető

TOP