Kristálytiszta ivóvíz? Megfelelő víztisztítóval lehetséges!

Évtizedek óta vizsgálunk ivóvizeket, vezetékes vizeket. A fogyasztóhelyen mérhető vízminőségről széleskörű, alapos ismeretünk van. Vízbázisaink jó minősége, és a vízügyben dolgozó geológusok, mérnökök évtizedes hagyományokkal rendelkező tevékenysége is hozzájárul ahhoz, hogy elméletileg sem kell olyan szennyezőkkel számolni, amitől az emberek többsége tart (pl. peszticidek, hormonok, szerves szennyezők, mikroműanyagok).
Vizeink optimális ásványi anyag tartalmúak, ivóvíz célú felhasználás esetén célszerű ennek a sótartalomnak a megőrzése.
Magyarországon ivóvíz célú felhasználás esetében semmi sem indokolja azokat a víztisztító technológiákat, amik a víz ásványi anyag tartalmát is megváltoztatják (reverz ozmózis, desztilláció, ioncsere).

Azok a szennyezők, amik a fogyasztóhelyen mérhetők, a háztartási célú felhasználást általában nem befolyásolják, csupán az ivóvíz célú felhasználást korlátozzák.
A fertőtlenítésből adódó klór és klórszármazékok, a víz "utazása" során a csőhálózatból, szerelvényekből kioldódó vagy bakteriológiai folyamatok eredményeként képződő szennyeződések (un. másodlagos szennyezők) az új generációs integrált szűrőbetétekkel (megfelelő választás esetén) a fogyasztóhelyen maradéktalanul eltávolíthatók.

A magyar csapvizekben megjelenő szennyezők közül az ólom egészségkárosító mértékben is jelen lehet.
Háztartási ivóvíz tisztító választásakor az ólomszennyezés mértékének ismerete a legfontosabb döntési szempont.

Az ólom szerelvényekből, csövekből (még műanyag PVC adalékanyagából is) oldódhat a vízbe.
Azokban a háztartásokban, ahol feltételezhető az ólom szennyezőforrás (és bármilyen csekély mértékű ólom szennyezés lehetősége fennáll), biztonságos megoldást az ólom eltávolítására a Magyarországon is bevizsgált (NNK tanúsított) víztisztítók jelentenek.

Azok az aktívszenes víztisztítók, amiket nem vizsgáltak célirányosan ólom eltávolítására, hamis biztonságérzetet nyújtanak. A kis mennyiségben megjelenő ólmot ideiglenesen megkötheti, majd azt véletlenszerűen visszaengedi a tisztított vízbe.

A víztisztító működését ivóvízbiztonsági szempontból a vásárló nem tudja ellenőrizni, ezért fontos a víztisztítók NNK vizsgálatokon alapuló engedélyeztetetése, ólom eltávolítás szempontjából pedig az NNK célirányos tanúsítási vizsgálata.

Az Ultracarb szűrőbetét ivóvízbiztonsági engedély száma: BP/FNEF-TKI/09320-2/2018; az NNK ólom tanúsítás referenciaszáma: 43426-3-5/2019/PKF.

Az Ultracarb szűrőbetét olyan többlépcsős szűrést biztosító integrált szűrőbetét, ami az összes potenciális szennyezőre, ami vezetékes vizeinkben jelen lehet a felhasználóhelyen, megoldást nyújt.
Felépítéséből adódóan kis helyigényű, biztonságos. 100%-os ólomeltávolításra képes, az ásványi anyagok megőrzése mellett. Természetes anyagokból készül, így a szűrőbetét cseréjekor sem keletkezik műanyag hulladék. 

Több évtizedes szakmai tapasztalat és 4 év (több felhasználóhelyen vett vízminta) mérési eredményei alapján is bizalommal ajánlom bármely magyar háztartásba!

Azari Katalin
vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Akkreditált Laboratórium

Biztonságos és megbízható

Ultracarb - hogyan működik?

1. szűrőlépcső -  0,5-1 mikron kerámia előszűrő
Visszatartja az 1 mikronnál nagyobb részecskéket: baktériumok, ciszták, mikro műanyagok, azbesztszemcsék, lebegő anyagok, rozsda stb.
Az 1 mikronnál nagyobb részecskék gyakoriak a vízvezeték hálózatban, amik javítás vagy karbantartási munkák során felkavarodhatnak. Ezek a részecskék lehet, hogy szabad szemmel nem láthatók, de a szűrőfelületet eltömíthetik. Azokat a szűrőbetéteket, amik nem lemoshatók, ilyenkor ki kell dobni.
Az Ultracarb kerámia felülete hideg vízzel lemosható.

2. szűrőlépcső -  7mm vastag, ezüstözött kerámia réteg
A 7 mm vastag kerámia réteg ezüstöt is tartalmaz, így az 1 mikronnál kisebb baktériumok inaktiválódnak, nem juthatnak az aktívszén felületre. Ez azért fontos, mert az aktívszén felületen megkötődő szerves szennyezők kiváló táptalajt biztosítanának a baktériumok szaporodásához. Ilyen védelemmel nem rendelkező aktívszén szűrők felületén olyan baktériumok is elszaporodhatnak, amik kémiai vízminőség romlást pl. nitritképződést eredményezhetnek.

3. szűrőlépcső -  prémium minőségű aktívszén (kókuszhéjból)
Az aktívszén eltávolítja a klórt, a klórszármazékokat (trihalometánok), szerves szennyezőket (peszticidek, hormonok, gyógyszer maradványok stb), az íz és szagrontó anyagokat.
Az Ultracarb szűrőbetétben lévő aktívszén blokkra a kerámia rétegen megszűrt, baktérium mentes víz kerül. A  szűrőbetét élettartamának végén is biztonsággal távolítja el  a szennyezőket, és nem kell káros bakteriológiai folyamatoktól sem tartani.

4. szűrőlépcső -  Doulton szűrőanyag nehézfém eltávolítására
A speciális ásványi szűrőanyag hazai mérési eredmények alapján is biztonsággal eltávolítja az ólomszennyezést a vízből. Az eddigi legnagyobb, NNK laboratórium által mért 320ppb ólomszennyezést is 100% -ban eltávolította.

A Doulton® Ultracarb szűrőbetét - független akkreditált laboratóriumi és hatósági vizsgálatok alapján élettartamának végén is biztonságosan eltávolítja ezeket a szennyeződéseket. Biztos lehet abban, hogy Doulton víztisztítója mindig a legjobb minőségű vizet szolgáltatja.

Egészséges ivóvíz. Természetesen!

Ecofast & Ultracarb®

Konyhapult alá

HCS & Ultracarb®

Csapra szerelhető

Taste2kulacs

Taste2 szuperkulacs®

Bárhol újratölthető - hamarosan kapható

TOP