Prémium ivóvíz az otthonában!

A Doulton 4in1 Ultracarb szűrőbetét 4 egymást követő szűrőfunkciót integrál egy szűrőbetében. Kis helyet foglal, egyszerűen szerelhető, karbantartási igénye 6 havonta néhány perc.
Gazdaságos. Környezetkímélő. Biztonságos - a legjobb választás!

Pult alá szerelhető

Könnyen üzembe helyezhető

Az ecofast szűrőház 3/8" push-fit gyors csatlakozókkal ellátott. A DIY -kit elemekkel egyszerűen, gyorsan szerelhető.
A szűrt ivóvíz  3/8" push-fit csatlakozóval ellátott szűrt víz (NSF51 minősített) csapra vagy 3 utas csaptelep szűrt víz ágára vezethető.

Csapra szerelhető

Egyszerűen csatlakoztatható!

A víztisztító váltószelepe (víz irány választó) a legtöbb csaptelepre egyszerűen felszerelhető: a csaptelep végén lévő szűrő részének eltávolítását követően. Ha a csaptelep belső menetes, a víztisztítóhoz csomagolt átmenetek közül valamelyik biztosan segítségére lesz.

Minimális karbantartás - maximális biztonság

A víztisztító karbantartása egyszerű: mindössze a szűrőbetétet kell kicserélni, 6 havonta.
A kerámia szűrőbetét 0,5 mikronos baktériumszűrést biztosít.

Az aktívszén blokkra az ezüstöt is tartalmazó 7mm-es kerámiahüvelyen átszűrődött víz kerül. Ez a kialakítás biztosítja -többek között- az aktívszén és a speciális szűrőanyag maximális hatékonyságát a szűrőbetét élettartamának végén is.
Ha a megnövekedett lebegő anyag tartalom miatt a szűrőbetét eltömődne (lecsökken a víz áramlási sebessége), a kerámia szűrőbetétet nem kell kidobni! A felülete lemosható, ezáltal újra készen áll a hatékony és biztonságos szűrésre.

Szűrőbetét tisztítása

Szűrőbetét csere Ecofast

Miért van szükség minden háztartásban víztisztítóra?

Minél több időt tölt a víz a vezetékrendszerben, annál valószínűbb az, hogy szennyeződik.
A szennyezők többsége csupán az ivóvíz célú felhasználást korlátozza, a víz háztartási célra tökéletesen megfelel.
Vízfogyasztásunk kevesebb, mint 5%-a ivóvíz célú. Azoktól a szennyezőktől, amik csak ezt a felhasználást korlátozzák, a felhasználóhelyen érdemes megtisztítani.

Ólom a csapvízben?

Ólom a vízben?!

Magyarországon a vezetékes vizek jó minőségűek (a feladóhelyen). Az egészségkárosító ólom viszont jelen lehet szennyezőként. Ennek eltávolítása a legfontosabb minőségjavító feladat, amire csak speciálisan erre a célra készült szűrőanyagok képesek, az egyszerű aktívszenes szűrőmegoldások nem.
Ha az ólom szennyezőként jelen lehet a csapvízben, biztonságos vízminőség javítást csak az ólomra is tanúsított szűrőbetétek nyújtanak. Az Ultracarb az NNK által ólomra is bevizsgált és minősített szűrőbetét.
Biztonságos, megbízható - optimális megoldás!

Mi van a csapvízben?

Mi van a vízben, mire elér a fogyasztóhelyre?

A szolgáltatott víz biztosan tartalmaz fertőtlenítőszert, és a fertőtlenítés melléktermékeit. Van, aki ezeket érzi, és érzékenyen reagál rá (elsősorban a gyerekek), de van, aki ezt már nem érzi.
A csőhálózatból, szerelvényekből kioldódó szennyezők többsége csupán esztétikai vagy érzékszervi problémát okoz -  egészségre ártalmatlan.
Van azonban olyan szennyező is, ami nem látható, nem okoz érzékszervi problémát, viszont egészségre káros.
Minél több időt tölt a víz a vezetékrendszerben, annál valószínűbb az, hogy szennyeződik.

Nincsen szüksége sómentes vízre!

A Vízkutató Vízkémia Akkreditált Laboratóriumban évtizedek óta vizsgáljuk az ivóvizeket, vezetékes vizeket.
Vízbázisaink nagyon jó minőségűek, a vízügyben dolgozó geológusok, mérnökök évtizedes hagyományokkal rendelkező tevékenysége is hozzájárul ahhoz, hogy elméletileg sem kell olyan szennyezőkkel számolni, amitől az emberek többsége tart (pl. peszticidek, hormonok, szerves szennyezők, mikroműanyagok).
Vizeink többsége optimális ásványi anyag tartalmú, így ivóvíz célú felhasználás esetén fontos a víz frissítő tulajdonságát meghatározó ásványi anyag tartalom megőrzése.
Magyarországon ivóvíz célú felhasználásnál semmi sem indokolja azokat a víztisztító technológiákat, amik a víz ásványi anyag tartalmát is megváltoztatják (reverz ozmózis, desztilláció, ioncsere).

A legtöbb fogyasztói panaszt okózó szennyező a háztartási célú felhasználást nem befolyásolja, csupán az ivóvíz célú felhasználást korlátozza.
A fertőtlenítésből adódó klór és klórszármazékok, a csőhálózatból, szerelvényekből a víz "utazása" során kioldódó vagy bakteriológiai folyamatok eredményeként képződő szennyeződések (un. másodlagos szennyezők) az új generációs integrált szűrőbetétekkel (megfelelő választás esetén) a fogyasztóhelyen maradéktalanul eltávolíthatók.

A hasznos ásványi anyagok megőrizhetők!

A magyar csapvizekben potenciálisan megjelenő szennyezők közül a legsúlyosabban egészségkárosító az ólom, víztisztításnál ennek az eltávolítása a legfontosabb!
Az ólom szerelvényekből, csövekből (még műanyag PVC adalékanyagából is) oldódhat be a vízbe. Az olyan háztartásokban, ahol feltételezhető ólom szennyezőforrás, biztonságos megoldást az ólom eltávolítására Magyarországon is bevizsgált (NNK tanúsított) víztisztítók jelentenek.

Az Ultracarb szűrőbetét olyan többlépcsős szűrést biztosító integrált szűrőbetét, ami az összes potenciális szennyezőre, ami vezetékes vizeinkben jelen lehet a felhasználóhelyen, megoldást nyújt.
Felépítéséből adódóan kis helyigényű, biztonságos. 100%-os ólomeltávolításra képes, az ásványi anyagok megőrzése mellett. Természetes anyagokból készül, így a szűrőbetét cseréjekor sem keletkezik műanyag hulladék. 

Több évtizedes szakmai tapasztalat és 4 év (több felhasználóhelyen vett vízminta) mérési eredményei alapján is bizalommal ajánlom bármely magyar háztartásba!

 

Azari Katalin vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Akkreditált Laboratórium

Kristálytiszta. Egészséges. Frissítő ivóvíz.

Ecofast & Ultracarb®

Konyhapult alá

HCS & Ultracarb®

Csapra szerelhető

HCP & Ultracarb®

Csapra szerelhető

TOP