Prémium ivóvíz a csapból! Egyedülálló garanciával! 

A Doulton 4in1 kerámia technológiás szűrőbetétei vízminőséghez választhatók. A vízből a szennyező anyagokat maradéktalanul eltávolítja, de az értékes, ízt adó ásványi anyagokat megőrzi. 

A szűrőbetét hatékonyságát és gyártási folyamatát a legszigorúbb minősítések és minőségbiztosítási rendszer követelményeinek való megfelelés biztosítja. 100%-os ólomeltávolítási hatékonysága NNK tanúsított ((magyar csapvizekre is). 

A  szűrőbetét utánpótlása garantált, erre a Doulton közel 200 éves múltja és 140 országban jelen lévő képviselete a biztosíték. Minden termék, így a szűrőbetét is a Fairey Ceramics angliai gyártóhelyén készül és egyedi termékkóddal rendelkezik (a gyártó honlapjáról eredetisége ellenőrizhető).

Kompakt kivitel! Egyszerű üzembe helyezés! 

Az alábbi videók is mutatják, Doulton víztisztítóval milyen egyszerűen lehet prémium minőségű ivóvíz az otthonában.
A  4in1 Ultracarb szűrőbetét 4 egymást követő szűrőlépcsőt integrál egy szűrőbetében.
Kis helyet foglal, környezetkímélő és gazdaságos. Akár konyhapult alá helyezi, akár a csapra szerelné, az üzembe helyezése nem igényel szakembert.
Magyarországon minden víztisztítót Ultracarb szűrőbetéttel ajánlunk.

Pult alatti szűrőház

Csapra szerelhető víztisztító

Minimális karbantartás! Maximális biztonság?

A víztisztító karbantartása egyszerű: mindössze a szűrőbetétet kell kicserélni, 6 havonta.
A kerámia szűrőbetét 0,5 mikronos baktériumszűrést biztosít. Az aktívszén blokkra az ezüstöt is tartalmazó 7mm-es kerámia hüvelyen átszűrődött víz kerül. Ez a felépítés biztosítja -többek között- az aktívszén és a speciális szűrőanyag maximális hatékonyságát vagyis vízminőség biztonságát a szűrőbetét élettartamának végén is.

Ha a megnövekedett lebegő anyag tartalom miatt a szűrőbetét eltömődne (lecsökken a víz áramlási sebessége), a kerámiatechnológiás szűrőbetétet nem kell kidobni! A felülete lemosható, ezáltal újra készen áll a szűrésre.

GYIK
Mi a különbség a két szűrőbetét között?

Mindkettő 99,99%-ban eltávolítja  a vízben lévő szennyeződéseket, az ásványi anyagok megtartása mellett.
Az SI a "scale inhibitor" (vízkő növekedést gátló) + funkcióra utal. A víz keménységét adó kalcium és magnézium a vízben marad, de a szűrést követően 5. lépcsőként minimális mennyiségű élelmiszeriparban használatos polifoszfát oldódik a szűrt vízbe. Ez megakadályozza a vízkő növekedését és felületekhez való tapadását.
A gyakorlatban az edények falára rakódó vízkövet egyszerű szivacsos dörzsöléssel is el lehet távolítani, nincsen szükség savas kezelésre a vízkő eltávolításához.

Szűrőbetét tisztítása

Szűrőbetét csere

A vezetékes víz miért nem elég jó?

A fogyasztóhelyen a víz szükségszerűen tartalmaz fertőtlenítőszert és olyan szennyezőket, amik a csőhálózatból, szerelvényekből oldódhatnak ki ( a víz "utazása" közben).
A vezetékes víz háztartási célra kiváló, de ivóvízként nem biztos, hogy elég jó!
Azok a szennyezők, amik az ivóvíz célú fogyasztást befolyásolják, egy megbízható, megfelelő víztisztítóval a felhasználás helyén, praktikusan a konyhában eltávolíthatók.

Vízfogyasztásunk mindössze 5%-a ivóvíz célú, könnyen belátható, hogy a feladóhelyi kiváló ivóvíz minőség "reprodukálása" a fogyasztóhelyen a legcélszerűbb.

Az a környezetkímélő és gazdaságos megoldás, ha csak azt a mennyiséget tisztítjuk ivóvíz minőségre, amit valóban ivóvízként használunk fel.

Ólom a vízben! Mit tehetünk?

Magyarországon a vezetékes vizek elég jó minőségűek ahhoz, hogy ne legyen szükség "űrtechnológiára" a fogyasztóhelyi kiváló minőségű ivóvíz előállításához.
Megbízható ivóvíz tisztítóra viszont szükség van!
Az egészségkárosító ólom a legtöbb fogyasztóhelyen jelen lehet szennyezőként. Az ólom eltávolítására az aktívszenes szűrőmegoldások nem alkalmasak. Ideiglenesen képesek ugyan megkötni, de azt véletlenszerűen koncentráltan visszaengedik a vízbe.
Azokon a helyeken, ahol az ólomszennyezés bármilyen kis mennyiségben is, de feltételezhető, a biztonságos megoldást az ólom eltávolítására speciális szűrőanyagot is tartalmazó szűrőbetétek alkalmasak.  jelentik.

Az ólomeltávolítás hatékonysága és megbízhatósága többek között a víz összetételétől is függ. Ezért, akár településenként is eltérő lehet az a szűrőbetét, ami megfelelő biztonsággal távolítja el az ólomszennyezést a vízből. Az illetékes szakhatóság (NNK) által bevizsgált, tanúsított víztisztítók alkalmazási feltételeinek mérlegelése vízkémiai szakmai ismereteket is igényel.

Az Ultracarb szűrőbetétet az NNK valós használati körülmények között, 3 különböző magyarországi fogyasztóhelyen, 7 hónapon keresztül vizsgálta.
A szűrőbetét még a 320ppb ólom szennyezést is maradéktalanul eltávolította a vízből.

Ólom a csapvízben!

Mi van a csapvízben?

Az ivóvíz minőségét ne bízza a véletlenre!

Az adott háztartásba optimális víztisztító kiválasztása több mindentől függ: pl. fogyasztói szokások,  a csapvíz potenciális szennyezői, a vízhálózat jellemzői. Ezek ismeretében mérlegelünk, amikor víztisztítót ajánlunk.

Ha bizonytalan abban, hogy a Doulton megfelelő megoldás-e az Ön háztartásába: bármely elérhetőségünkön segítünk!
Szaktanácsadó: Azari Katalin vegyészmérnök

TOP