Prémium ivóvíz a csapból! Mi a garancia erre?

A Vízkutató Vízkémia Akkreditált Laboratórium több évtizedes vízvizsgálati adatbázisa és vízkezelés technológiai tapasztalata a biztosíték arra, hogy a vezetékes víz utótisztítására használt megoldások közül Ön az igényeinek megfelelő legjobb megoldást választhassa!
A Doulton kerámia technológiás szűrőbetétei vízminőséghez választhatók. A vízből a szennyező anyagokat maradéktalanul eltávolítja, de az értékes, ízt adó ásványi anyagokat megőrzi.
A szűrőbetét hatékonyságát és gyártási folyamatát a legszigorúbb minősítések és minőségbiztosítási rendszer követelményeinek való megfelelés biztosítja.

A  szűrőbetét utánpótlása garantált, erre a Doulton közel 200 éves múltja és 140 országban jelen lévő képviselete a biztosíték. Minden termék, így a szűrőbetét is a Fairey Ceramics angliai gyártóhelyén készül. Egyedi termékkóddal rendelkezik, melynek segítségével a gyártó honlapjáról eredetisége ellenőrizhető.

Bárhol! Egyszerű üzembe helyezés? 

Az alábbi videók is mutatják, Doulton víztisztítóval milyen egyszerűen lehet prémium minőségű ivóvíz az otthonában.
A  4in1 Ultracarb szűrőbetét 4 egymást követő szűrőlépcsőt integrál egy szűrőbetében.
Kis helyet foglal, környezetkímélő és gazdaságos. Akár konyhapult alá helyezi, akár a csapra szerelné, az üzembe helyezése nem igényel szakembert.
Magyarországon minden víztisztítót Ultracarb szűrőbetéttel ajánlunk.

Ecofast pult alá szerelhető víztisztító

Csapra szerelhető víztisztító

Minimális karbantartás! Maximális biztonság?

A víztisztító karbantartása egyszerű: mindössze a szűrőbetétet kell kicserélni, 6 havonta.
A kerámia szűrőbetét 0,5 mikronos baktériumszűrést biztosít. Az aktívszén blokkra az ezüstöt is tartalmazó 7mm-es kerámia hüvelyen átszűrődött víz kerül. Ez a felépítés biztosítja -többek között- az aktívszén és a speciális szűrőanyag maximális hatékonyságát vagyis vízminőség biztonságát a szűrőbetét élettartamának végén is.

Ha a megnövekedett lebegő anyag tartalom miatt a szűrőbetét eltömődne (lecsökken a víz áramlási sebessége), a kerámiatechnológiás szűrőbetétet nem kell kidobni! A felülete lemosható, ezáltal újra készen áll a szűrésre.

Mi a különbség a két szűrőbetét között?

Mindkettő 99,99%-ban eltávolítja  a vízben lévő szennyeződéseket, az ásványi anyagok megtartása mellett.
Az SI a "scale inhibitor" (vízkő növekedést gátló) + funkcióra utal. A víz keménységét adó kalcium és magnézium a vízben marad, de a szűrést követően 5. lépcsőként minimális mennyiségű élelmiszeriparban használatos polifoszfát oldódik a szűrt vízbe. Ez magakadályozza a vízkő növekedését és felületekhez való tapadását.
A gyakorlatban az edények falára rakódó vízkövet egyszerű szivacsos dörzsöléssel is el lehet távolítani, nincsen szükség savas kezelésre a vízkő eltávolításához.

Szűrőbetét tisztítása

Szűrőbetét csere

A vezetékes víz miért nem elég jó?

A fogyasztóhelyen a víz szükségszerűen tartalmaz fertőtlenítőszert és olyan szennyezőket, amik a csőhálózatból, szerelvényekből oldódhatnak ki ( a víz "utazása" közben).
A vezetékes víz háztartási célra kiváló, de ivóvízként nem biztos, hogy elég jó!
Azok a szennyezők, amik az ivóvíz célú fogyasztást befolyásolják, egy megbízható, megfelelő víztisztítóval a felhasználás helyén, praktikusan a konyhában eltávolíthatók.

Vízfogyasztásunk mindössze 5%-a ivóvíz célú, könnyen belátható, hogy a feladóhelyi kiváló ivóvíz minőség "reprodukálása" a fogyasztóhelyen a legcélszerűbb.

Az a környezetkímélő és gazdaságos megoldás, ha csak azt a mennyiséget tisztítjuk ivóvíz minőségre, amit valóban ivóvízként használunk fel.

Ólom a vízben! Mit tehetünk?

Magyarországon a vezetékes vizek elég jó minőségűek ahhoz, hogy ne legyen szükség "űrtechnológiára" a fogyasztóhelyi kiváló minőségű ivóvíz előállításához.
Megbízható ivóvíz tisztítóra viszont szükség van!
Az egészségkárosító ólom a legtöbb fogyasztóhelyen jelen lehet szennyezőként. Az ólom eltávolítására az aktívszenes szűrőmegoldások nem alkalmasak. Ideiglenesen képesek ugyan megkötni, de azt véletlenszerűen koncentráltan visszaengedik a vízbe.
Azokon a helyeken, ahol az ólomszennyezés bármilyen kis mennyiségben is, de feltételezhető, a biztonságos megoldást az ólom eltávolítására speciális szűrőanyagot is tartalmazó szűrőbetétek alkalmasak.  jelentik.

Az ólomeltávolítás hatékonysága és megbízhatósága többek között a víz összetételétől is függ. Ezért, akár településenként is eltérő lehet az a szűrőbetét, ami megfelelő biztonsággal távolítja el az ólomszennyezést a vízből. Az illetékes szakhatóság (NNK) által bevizsgált, tanúsított víztisztítók alkalmazási feltételeinek mérlegelése vízkémiai szakmai ismereteket is igényel.

Az Ultracarb szűrőbetétet az NNK valós használati körülmények között, 3 különböző magyarországi fogyasztóhelyen, 7 hónapon keresztül vizsgálta.
A szűrőbetét még a 320ppb ólom szennyezést is maradéktalanul eltávolította a vízből.

Ólom a csapvízben!

Mi van a csapvízben?

Az ivóvíz minőségét ne bízza a véletlenre!

Az adott háztartásba optimális víztisztító kiválasztása több mindentől függ: pl. fogyasztói szokások,  a csapvíz potenciális szennyezői, a vízhálózat jellemzői. Ezek ismeretében mérlegelünk, amikor víztisztítót ajánlunk.

Ha bizonytalan abban, hogy a Doulton megfelelő megoldás-e az Ön háztartásába: bármely elérhetőségünkön segítünk!
Szaktanácsadó: Azari Katalin vegyészmérnök

TOP