Víztisztító vásárlás előtt. Tájékozódási pontok. - Vízkémia Akkreditált Vizsgálólaboratórium

érdeklődés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Víztisztító vásárlás előtt. Tájékozódási pontok.

GYIK - víztisztító választás előtt

Milyen a vezetékes ivóvíz?
Magyarországon a szolgáltatók által biztosított ivóvíz a vonatkozó rendeleteknek megfelel,  nem tartalmazhat határértékeket meghaladó mértékben egészségre káros vegyületeket.

Ismered a csapvized kémiai szennyezőit?
A csapból folyó víz a feladás helyén kiváló minőségű, egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmazhat, viszont a fogyasztóhelyig szennyeződhet a fertőtlenítésből adódó melléktermékekkel és azokkal az anyagokkal, melyek a csővezetékből, szerelvényekből oldódhatnak ki.
A legtöbb ilyen szennyező jelenléte csapvizeinkben a mai napig elhallgatott tény.

Van megoldás?
Az egészségre káros és a víz élvezeti értékét csökkentő anyagok eltávolítására megoldás a csapvíz utótisztítása, így a vízműnél mérhető  kiváló vízminőség a szükséges mennyiségben reprodukálható.

Megfelelő víztisztítóval a fogyasztóhelyen gazdaságosan, környezetkímélő és kényelmes módon biztosítható a tökéletes minőségű ivóvíz.


Hol érdemes víztisztítót venni?
Magyarországon bárki árulhat víztisztítót.
Olyan is, aki nem ért a vízminőséghez és vízkezeléshez még azon a szinten sem, hogy fel tudná mérni a nem megfelelő víztisztító választásából adódó kockázatokat.

A sokféle termék között nem könnyű az eligazodás, és -tapasztalatunk alapján- a fogyasztók legtöbbször olyan víztisztítókat választanak, ami nem javít érdemben a víz kémiai minőségén (még akkor sem, ha a víz íze jobb).
Érdemes tájékozódni a fogyasztóhelyi vízminőségről és hozzáértő segítségét kérni víztisztító választáshoz, nehogy a víztisztító többet ártson, mint amennyit használ.

Mit érdemes tisztázni vízkezelő választás előtt?
Víztisztító választás előtt a legfontosabb tájékozódási pont a kezelendő csapvíz kémiai tulajdonságainak (potenciális szennyezőinek) ismerete.
A víztisztítót ugyanis a csapvíz lehetséges szennyezőihez kell választani: ezzel biztosítva azt,  hogy a víz kémiai kezelése a hasznos sótartalom szempontjából minimális, az egészségre káros anyagok eltávolítása szempontjából viszont tökéletes legyen a szűrőbetét teljes ajánlott élettartama alatt.

Mit ajánlunk?
Bizalommal ajánljuk a Doulton víztisztító megoldásokat.
A szűrőházakba a csapvíz tulajdonságainak megfelelően választható az integrált kerámia szűrőbetétek közül a legmegfelelőbb.

Miben tudunk mi segíteni?
több, mint 30 éves vizsgálati rutin, több évtizedes adatbázisra és a vízkezelés szakterületén szerzett tapasztalatokra alapozva

a csapvízzel kapcsolatos panasz okainak beazonosításával;
ha szükséges, akkreditált vízvizsgálattal;
a  megfelelő minőségű víz előállítására alkalmas vízkezelési módszerek ismertetésével;
beszerzési lehetőség és csere szűrőbetét biztosításával a Doulton® termékválasztékból;
korrekt felvilágosítással a vízszűrők használatára vonatkozóan.


csapvízre szabott tájékoztatás


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz