10_Van NSF 53 ólomra tanúsítványa a víztisztítónak? - Ne a véletlenre bízd az ivóvized minőségét! - Víztisztító szaktanácsadás - Vízkémia Akkreditált Laboratórium

érdeklődés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

10_Van NSF 53 ólomra tanúsítványa a víztisztítónak?

Vízkémia Akkreditált Vizsgálólaboratórium
Közzétette itt egészség ·
Tags: csapvíztisztításvíztisztítóNSFólomeltávolításivóvíz
 viztisztito

Miért fontos, hogy a választandó víztisztító rendelkezzen NSF 53 ólomra tanúsítvánnyal?
 
Az aktívszenes szűrők csak ideiglenesen képesek megkötni az ólmot, a nagyobb baj az, hogy ezt véletlenszerűen engedhetik vissza a szűrt vízbe.
Mivel ez a legsúlyosabb potenciálisan jelenlévő egészségkárosító szennyező csapvizeinkben, a csapvíz tisztítás szempontjából az ólom eltávolítása a prioritás.
 
Vannak olyan szűrőbetétek, melyek az aktív szénen kívül az ólom eltávolítására alkalmas szűrőanyagot is tartalmaznak. Minimum ezzel a tulajdonsággal rendelkező megoldás az, ami biztonsággal alkalmazható a háztartások többségébe.

Magyarországon az engedélyeztető hatóság (régi nevén OKI) még nem vizsgálta a csapvíz tisztítókat ólom eltávolítás szempontjából, ezért az NSF 53 ólomra tanúsítvány az, ami tájékoztató lehet.
 
Az NSF naprakész adatbázisa cég és terméknév szerint is lekérdezhető. Az NSF 53 az egészségügyi kockázatot jelentő szennyezők vizsgálatára vonatkozó protokoll (aktívszenes szűrőkben), a felsorolásban a  <<claim>> oszlopban szerepeljen a <<Lead Reduction>> bejegyzés.

 

 
Amelyik gyártó nem tudja ezt a tanúsítványt (és a vizsgálati jegyzőkönyvet) bemutatni, annak a szűrőmegoldása a fentebb leírt kockázattal jár.

Ne kockáztass: a nem megfelelő víztisztító többet árthat, mint használ!


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz