Szükséged van víztisztítóra - csak még nem tudsz róla! (9) - Ne bízza a véletlenre az ivóvíz minőségét! - Vízkémia Akkreditált Vizsgálólaboratórium

érdeklődés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szükséged van víztisztítóra - csak még nem tudsz róla! (9)

Vízkémia Akkreditált Vizsgálólaboratórium
Közzétette itt egészség ·
Tags: vízcsapvízivóvíztisztavízegészség


A csapból folyó víz a feladás helyén kiváló minőségű, egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmazhat, viszont a fogyasztóhelyig szennyeződhet a fertőtlenítésből adódó melléktermékekkel és azokkal az anyagokkal, melyek a csővezetékből, szerelvényekből oldódhatnak ki.
A legtöbb reálisan jelenlévő egészségkárosító szennyező jelenléte csapvizeinkben a mai napig elhallgatott tény.

Az egészségre káros és a víz élvezeti értékét csökkentő anyagok eltávolítására megoldás a csapvíz utótisztítása, így a vízműnél mérhető  kiváló vízminőség a szükséges mennyiségben biztosítható.
Megfelelő víztisztítóval a fogyasztóhelyen gazdaságosan, környezetkímélő és kényelmes módon reprodukálható a  kifogástalan minőségű ivóvíz.

Magyarországon bárki árulhat víztisztítót.
Olyan is, aki nem ért a vízminőséghez és vízkezeléshez még azon a szinten sem, hogy fel tudná mérni a nem megfelelő víztisztító választásából adódó kockázatokat.

A sokféle termék között nem könnyű az eligazodás, és -tapasztalatunk alapján- a fogyasztók legtöbbször olyan víztisztítókat választanak, ami nem javít érdemben a víz kémiai minőségén (még akkor sem, ha a víz íze jobb).
Érdemes tájékozódni a fogyasztóhelyi vízminőségről és hozzáértő segítségét kérni víztisztító választáshoz, nehogy a víztisztító többet ártson, mint amennyit használ.

Víztisztító választás előtt a legfontosabb tájékozódási pont a kezelendő csapvíz kémiai tulajdonságainak (potenciális szennyezőinek) ismerete.
A víztisztítót ugyanis a csapvíz lehetséges szennyezőihez kell választani: ezzel biztosítva azt,  hogy a víz kémiai kezelése a hasznos sótartalom szempontjából minimális, az egészségre káros anyagok eltávolítása szempontjából viszont tökéletes legyen a szűrőbetét teljes ajánlott élettartama alatt.

Bizalommal ajánlom a Doulton víztisztító megoldásokat.
A szűrőházakba a csapvíz tulajdonságainak megfelelően választható az integrált kerámia szűrőbetétek közül a legmegfelelőbb.Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz